Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Δελτίο Τύπου για την ΠΕΚΚ Σεπτεμβρίου 2011

Παγκόσμια Εβδομάδα για την Κατάργηση του Κρέατος:
23-30 Σεπτεμβρίου 2011

Για τρίτη φορά φέτος, μια Παγκόσμια Εβδομάδα δράσεων για την Κατάργηση του Κρέατος (ΠΕΚΚ) έχει οργανωθεί. Θα διαρκέσει από 23 Σεπτεμβρίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2011.

Η εκτροφή των ζώων, το ψάρεμα και το κυνήγι επιφέρει μια συνεχή και τεράστια ζημία ενάντια σε αμέτρητα αισθανόμενα όντα που υποφέρουν και θανατώνονται για την παραγωγή κρέατος.

Πάνω από 60 δισεκατομμύρια χερσαία ζώα, θανατώνονται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο προκειμένου να φαγωθούν, ενώ ο αριθμός των θαλάσσιων ζώων που αλιεύονται ή εκτρέφονται για τον ίδιο σκοπό στην πραγματικότητα ξεπερνά κατά πολύ το νούμερο αυτό.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αρνούνται να υποστηρίξουν την εκμετάλλευση των ζώων για τη σάρκα τους. Παρ' όλα αυτά, ο αριθμός των θυμάτων της εκμετάλλευσης αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο: ακόμη περισσότερα ζώα εκτρέφονται στις βιομηχανικές φάρμες, ακόμη περισσότερα ψάρια αλιεύονται ...

Η Παγκόσμια Εβδομάδα για την Κατάργηση του Κρέατος είναι μια ευκαιρία να δηλώσουμε δημόσια ότι η κατανάλωση ζωικών προϊόντων δεν είναι μια προσωπική επιλογή: στην πραγματικότητα, τα μαρτύρια και ο θάνατος που προκαλούμε σε χιλιάδες άλλα αισθανόμενα όντα, αμφισβητούν την ηθική της κοινωνίας μας.

Η ηθική νομιμοποίηση της εκμετάλλευσης των ζώων που εκτρέφονται, θηρεύονται και αλιεύονται, πρέπει να γίνει το αντικείμενο μιας συζήτησης στην οποία θα συμμετάσχει όλη η κοινωνία.

Υποστηρίζουμε ότι κανένα πειστικό επιχείρημα δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτή τη μόνιμη σφαγή: η μεγαλύτερη αιματοχυσία που έχει υπάρξει ποτέ στον πλανήτη μας πρέπει να σταματήσει.

Πρέπει να δράσουμε χωρίς διακοπή, μέχρι η συζήτηση να αποσπάσει τη δημόσια προσοχή και μέχρι οι κοινωνίες μας να πάρουν τις απαραίτητες πολιτικές αποφάσεις.

Εμείς στοιχηματίζουμε ότι στον εικοστό πρώτο αιώνα θα δούμε την κατάργηση του "κρέατος", και των προϊόντων που προέρχονται από την εκτροφή των ζώων, του κυνηγιού και του ψαρέματος.

Για περισσότερες πληροφορίες:
http://meat-abolition.org/
http://meatabolition.blogspot.com/