Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Παγκόσμια Εβδομάδα για την Κατάργηση του Κρέατος: 23-30 Ιανουαρίου 2012

Παγκόσμια Εβδομάδα για την Κατάργηση του Κρέατος: 23-30 Ιανουαρίου 2012
Παγκόσμια Ημέρα για την Κατάργηση του Κρέατος: 28 Ιανουαρίου 2012

Οι ΠΕΚΚ (Παγκόσμιες Εβδομάδες για την Κατάργηση του Κρέατος) του 2011 είχαν μεγάλη συμμετοχή σε ολόκληρο τον κόσμο. Περίπου διακόσιες δημόσιες εκδηλώσεις οργανώθηκαν σε όλο τον κόσμο με σκοπό να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό και να απαιτήσουμε την κατάργηση του κρέατος: στην Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βολιβία, τη Βραζιλία, τον Καναδά, την Κολομβία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ινδία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, την Ολλανδία, το Περού, την Ελβετία, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πλήθος εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν σε δημόσιους χώρους, με σκοπό να υπενθυμίσουμε στους ανθρώπους την ευρέως διαδεδομένη ηθική επιταγή, σύμφωνα με την οποία τα αισθανόμενα όντα δεν πρέπει να κακοποιούνται ή να θανατώνονται χωρίς λόγο, και ως εκ τούτου πρέπει να απαιτήσουμε να μπει ένα τέλος σε αυτό το μακελειό.

Οι δράσεις ήταν πολύ διαφορετικές: υπήρχαν παρουσιάσεις, συζητήσεις, παραστάσεις δρόμου, μία δημόσια παρουσίαση δεκάδων πτωμάτων ζώων, μοίρασμα φυλλαδίων, ενημερωτικά περίπτερα, χορτοφαγικά γεύματα, καθώς και γιγάντιες «συσκευασίες με ανθρώπους-κρέας» που μιμούνταν τις συσκευασίες κρέατος που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Το αίτημα για την κατάργηση του κρέατος διαδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο: είναι μέρος του ακτιβισμού υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, αναφέρεται πλέον σε πολλές εκδόσεις, και όλοι αρχίζουν να μιλούν γι’ αυτό...

Η επόμενη ΠΕΚΚ (Παγκόσμια Εβδομάδα για την Κατάργηση του Κρέατος) θα πραγματοποιηθεί 23-30 Ιανουαρίου 2012 και συμπίπτει χρονικά με την Παγκόσμια Ημέρα για την Κατάργηση του κρέατος που είναι στις 28 Ιανουαρίου 2012.

Δεν θα σταματήσουμε να οργανώνουμε εκδηλώσεις και να υποστηρίζουμε την κατάργηση της κτηνοτροφίας, της αλιείας και του κυνηγιού.

Είναι πραγματικότητα, ότι πάνω από χίλια δισεκατομμύρια ψάρια αλιεύονται ετησίως και 460 δισεκατομμύρια αισθανόμενα όντα έρχονται κάθε χρόνο στον κόσμο με σκοπό να θανατωθούν και  στη συνέχεια να φαγωθούν (συμπεριλαμβανομένων και των ιχθυοκαλλιεργειών): αισθανόμενα όντα εντελώς αθέατα ...

Το αίτημα για την κατάργηση του κρέατος είναι η λογική πολιτική συνέχεια της δέσμευσης κάποιου προς τη χορτοφαγία και το βεγκανισμό (veganism). Εξαρτάται από την κοινωνία στο σύνολό της να νομοθετήσει σχετικά με το θέμα αυτό.

Οι δραστηριότητες που προκαλούν μία τέτοια σφαγή δεν δικαιολογούνται από το δικαίωμα της ελευθερίας των ατόμων. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε ότι η κατανάλωση ζωικών προϊόντων είναι απαράδεκτη, και ότι οι κοινωνίες μας πρέπει να καταλάβουν αυτό που διαπράττουν καθημερινά σε μαζική κλίμακα: τέτοιες πρακτικές, οι οποίες αψηφούν κάθε ηθική και έχουν καταστροφικές συνέπειες, πρέπει να καταργηθούν το συντομότερο δυνατόν!

Ελπίζουμε τον 21ο αιώνα να πετύχουμε την αμφισβήτηση της σκλαβιάς των ζώων και την απαγόρευση των προϊόντων του κυνηγιού, του ψαρέματος και της κτηνοτροφίας!

Θέλετε να στηρίξετε το σκοπό μας;

Μπορείτε να μας ενισχύσετε στέλνοντας τη δωρεά σας μέσω επιταγής για το "Meat-Abolition.Org" στο Meat-Abolition.Org, Ferme Mariveille, 26470 Bellegarde en Diois, France.


... μπορείτε επίσης να μας στείλετε το λογότυπο σας, μαζί με την διεύθυνση της ιστοσελίδας σας, να μας ακολουθήσετε στο Facebook και φυσικά να δημοσιεύσετε τις δράσεις σας.

Εάν αναδημοσιεύσετε μέρος ή ολόκληρη αυτή την ανακοίνωση, παρακαλούμε να αναφέρετε την πηγή.

Meat-abolition.org: Παγκόσμια προώθηση του αιτήματος για την κατάργηση της παραγωγής και της κατανάλωσης της σάρκα των ζώων,
δηλαδή, της απαγόρευσης των προϊόντων που προέρχονται από το κυνήγι, το ψάρεμα και την εκτροφή ζώων, επειδή απαιτούν την εκμετάλλευση, τον βασανισμό και το θάνατο αισθανόμενων όντων.