Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013

21-29 Σεπτεμβρίου 2013: Παγκόσμια Εβδομάδα δράσεων για την Κατάργηση του Κρέατος

21-29 Σεπτεμβρίου 2013:

Παγκόσμια Εβδομάδα δράσεων
για την Κατάργηση του Κρέατος


Ακούμε συνεχώς ότι: "Πρέπει να θανατώνουμε τα ζώα, για να μπορούμε να σιτιζόμαστε." Αυτή η αντίληψη είναι πολύ ισχυρή και επίμονη. Και καθιστά ταμπού οποιαδήποτε συζήτηση για την άδικη μοίρα που επιφυλάσσεται στα ζώα. Λόγω αυτής της αντίληψης, δισεκατομμύρια αισθανόμενα όντα έρχονται στη ζωή και σφάζονται καθημερινά για να ικανοποιήσουν την απόλαυση της κατανάλωσης σάρκας. Το απολυταρχικό δικαίωμα να σκοτώνουμε, είναι ένα καπρίτσιο!

Αυτή η αντίληψη είναι ένα ψέμα, που μας επιτρέπει να συνεχίζουμε να εκμεταλλευόμαστε τα σώματα των ζώων για να ικανοποιήσουμε τους γευστικούς μας κάλυκες, να τα κακοποιούμε, να τους φερόμαστε με τους πιο βάναυσους τρόπους, να τα υποβιβάζουμε σε αντικείμενα που στερούνται αισθήσεων ή συνείδησης και που είναι ανίκανα να υποφέρουν.

Η πεποίθηση ότι δεν μπορούμε να τραφούμε χωρίς να εκμεταλλευόμαστε τα ζώα, προκαλεί περισσότερη δυστυχία και θάνατο από οποιαδήποτε άλλη ανθρώπινη δραστηριότητα. Αυτό όμως δεν είναι μια αναγκαιότητα.

Κάθε χρόνο, τουλάχιστον 63 δισεκατομμύρια χερσαία ζώα και πάνω από 1.000 δισεκατομμύρια ψάρια, θανατώνονται σε όλο τον κόσμο για να γίνουν τροφή.

Το πρόβλημα είναι αληθινό: τα ζώα που προορίζονται για τροφή υφίστανται μια φρικτή μοίρα.

Η λύση είναι σαφής: πρέπει να απαγορευθεί η παραγωγή και η κατανάλωση ζωικής σάρκας.

Η κατάργηση του κρέατος  σημαίνει την κατάργηση της δυστυχίας και του θανάτου δισεκατομμυρίων ζώων. Σημαίνει την αναγνώριση του δικαιώματός τους να μην θανατώνονται για την παραγωγή τροφίμων.

Η άρνηση να συμμετέχουμε σε αυτή τη σφαγή είναι ένα πρώτο βήμα. Η διάδοση της αλήθειας είναι το δεύτερο. Ο αγώνας ενάντια στην εκμετάλλευση των ζώων για το σώμα τους, δεν είναι μία ατομική στάση. Ο αγώνας πρέπει να είναι συλλογικός.


Ας εντείνουμε τις προσπάθειές μας κατά την επόμενη Παγκόσμια Εβδομάδα δράσεων για την Κατάργηση του Κρέατος (ΠΕΚΚ) από 21 έως 29 Σεπ 2013!

Αυθόρμητη αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών δεν επαρκούν για να θέσουν ένα τέλος σε αυτή τη σφαγή.


Οι δραστηριότητες που προκαλούν σημαντικές βλάβες σε άλλους, δεν ανήκουν στα πλαίσια της ελευθερίας των ατόμων. Είναι στο χέρι της κοινωνίας για τις καταργήσει με νόμο.

Αναμένουμε και τη δική σας δράση
Ανακοινώστε εδώ τις δράσεις σας
Καταργήστε την εκτροφή των ζώων, το κυνήγι και την αλιεία!

Καταργήστε τη δολοφονία των ζώων για την σάρκα τους!Επειδή η παραγωγή κρέατος συνεπάγεται τη θανάτωση των ζώων που τρώμε,
Επειδή οι συνθήκες διαβίωσής τους και η σφαγή, κάνει τα ζώα να υποφέρουν,
Επειδή η κατανάλωση ζωικών προϊόντων δεν είναι απαραίτητη,
Επειδή αισθανόμενα όντα δεν πρέπει να κακοποιούνται ή να θανατώνονται χωρίς λόγο,

η κτηνοτροφία, η αλιεία και το κυνήγι, καθώς και η πώληση και η κατανάλωση ζωϊκών προϊόντων, πρέπει να καταργηθούν.


meat-abolition.org
Παγκόσμια προώθηση του αιτήματος για την κατάργηση της παραγωγής και της κατανάλωσης της ζωικής σάρκας: δηλαδή, την απαγόρευση των προϊόντων που προέρχονται από το κυνήγι, το ψάρεμα και την εκτροφή ζώων, επειδή απαιτούν την εκμετάλλευση, τη δυστυχία και το θάνατο αισθανόμενων όντων.


Εθελοντές: Το αίτημα για την κατάργηση του κρέατος σας χρειάζεται

Ανακοινώστε τις δράσεις σας
Στηρίξτε το meat-abolition.org
Δημιουργήστε μία σύνδεση για το meat-abolition.org στην ιστοσελίδα σας

Προωθήστε το υλικό μας

ΠΕΚΚ: Τι είναι αυτό;

Συχνές ερωτήσεις
Ομάδες που στηρίζουν το αίτημά μας


Οι ΠΕΚΚ το 2014:
18/01/2014 - 26/01/2014
24/05/2014 - 01/06/2014
20/09/2014 - 28/09/2014
 

Επικοινωνήστε μαζί μας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου