Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τις ΠΕΚΚ

Για δεύτερη φορά φέτος, μία Παγκόσμια Εβδομάδα για την Κατάργηση του κρέατος (ΠΕΚΚ) διοργανώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο από τις 21 έως τις 28 Μαΐου.

Για μία ακόμη φορά οργανώσεις, ομάδες ακτιβιστών και μεμονωμένα άτομα σε ολόκληρο τον κόσμο, θα διαμαρτυρηθούν για την κατανάλωση της σάρκας των ζώων. Η εκτροφή, το ψάρεμα και το κυνήγι προκαλούν τεράστια και διαρκή ζημία σε αμέτρητα συναισθανόμενα όντα: αυτά υποφέρουν και θανατώνονται για την παραγωγή κρέατος.

Αυτή η εβδομάδα δράσεων είναι μία ευκαιρία για μας, να διατυπώσουμε δημόσια, ξεκάθαρα και δυνατά ότι:

Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τρώμε κρέας.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τρώει κρέας.

Το ηθικό αξίωμα, σύμφωνα με το οποίο τα ζώα δεν πρέπει να υποφέρουν ούτε να θανατώνονται χωρίς να υπάρχει λόγος, είναι κοινώς αποδεκτό από τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο: αυτό και μόνο αποτελεί καταδίκη της κατανάλωσης κρέατος. Είναι γεγονός, ότι η κατανάλωση της σάρκας των ζώων δεν είναι απαραίτητη. Είναι μία ιδιοτροπία των κυρίαρχων ατόμων που έχουν απόλυτη εξουσία πάνω στα ασθενέστερα άτομα και είναι αποφασισμένα να μετατρέψουν τα πιο επιφανειακά ενδιαφέροντά τους, σε κυριαρχία πάνω σε θεμελιώδη συμφέροντα των θυμάτων τους.

Η παραγωγή και η κατανάλωση κρέατος πρέπει να απαγορευτούν. Αυτές είναι πρακτικές οι οποίες πρέπει να καταργηθούν, όπως καταργήθηκε η ανθρώπινη δουλεία για παρόμοιους λόγους.

Τον Ιανουάριο του 2011 ΠΕΚΚ διοργανώθηκαν σε πολλές χώρες σε τρεις ηπείρους. Το αίτημα για την κατάργηση του κρέατος, κερδίζει συνεχώς έδαφος. Οι άνθρωποι καταλαβαίνουν πόσο αναγκαίο είναι αυτό το αίτημα και το αποδέχονται όλο και περισσότερο.

Στοιχηματίζουμε ότι τον 21ο αιώνα θα δούμε την έλευση της κατάργησης του κρέατος.

Κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την έλευση της μέρας που η μαζικότερη πηγή δυστυχίας όλων των εποχών θα ανήκει στο παρελθόν.

Η Οργανωτική Επιτροπή των ΠΕΚΚ του Μαΐου 2011

Περισσότερες πληροφορίες:
http://meat-abolition.org/  (ιστοσελίδα υπό κατασκευή)
http://abolir-la-viande.org/ (στα Γαλλικά)
http://meatabolition.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου