Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση για την λήξη της ΠΕΚΚ Μαΐου 2011

Παρακαλούμε διαβάστε την παρακάτω ανακοίνωση για την λήξη της ΠΕΚΚ (Παγκόσμιας Εβδομάδας για την Κατάργηση του Κρέατος) του Μαΐου 2011. Θα θέλαμε ωστόσο να σας ενημερώσουμε ότι οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης θα συνεχιστούν και τον Ιούνιο.


Ανυπομονούμε να μας ανακοινώσετε και την δική σας δράση,


Η Επιτροπή των ΠΕΚΚ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για άλλη μία φορά υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση κατά τη διάρκεια της δεύτερης εντός του τρέχοντος έτους Παγκόσμιας Εβδομάδας για την Κατάργηση του Κρέατος: πολλές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο, όλες με σκοπό την επίτευξη του ίδιου στόχου: να προωθήσουν την ιδέα ότι η κατανάλωση κρέατος δεν είναι ηθική και ότι θα πρέπει να καταργηθεί σε κοινωνικό επίπεδο, όπως και η ανθρώπινη δουλεία καταργήθηκε με το χρόνο.

Πολλές οργανώσεις ενώθηκαν με σκοπό να ζητήσουν το τέλος μίας βαθιά ριζωμένης αδικίας, που θεωρείται ως φυσική και προγονική, με αποτέλεσμα να την αντιλαμβανόμαστε ως μία φυσιολογική κατάσταση.

Ενώθηκαν για να πουν:

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τρώει κρέας.

Ακόμα και η πιο βασική αρχή της ηθικής, η οποία είναι αποδεκτή από όλους και η οποία επιβεβαιώνει ότι κανείς δεν πρέπει να κάνει ένα ζώο να υποφέρει ή να το σκοτώνει χωρίς λόγο, οδηγεί αναπόφευκτα στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση του κρέατος πρέπει να απαγορευτεί. Η πρακτική αυτή που προκαλεί τη μεγαλύτερη δυστυχία και τους περισσότερους θανάτους που υπήρξαν ποτέ στη γη, δεν δικαιολογείται από τη φυσιολογία μας ή τις ανάγκες μας.

Σε όλο τον κόσμο, μεμονωμένα άτομα, ομάδες και οργανώσεις, ύψωσαν τη φωνή τους και εξέφρασαν την διαφωνία τους.

Ζητάμε την απαγόρευση των εκτροφής ζώων, της αλιείας και του κυνηγιού.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι πλέον να ανεχόμαστε, το γεγονός ότι δικαιολογίες τόσο γελοίες όπως είναι η καλή γεύση της σάρκας στο στόμα κάποιου, μπορεί να υπερνικήσει τα θεμελιώδη συμφέροντα των εμπλεκομένων: τα αισθανόμενα όντα που εκτρέφονται, αλιεύονται και θηρεύονται, για να καταλήξουν πτώματα προς κατανάλωση.

Αυτές οι Παγκόσμιες Εβδομάδες για την Κατάργηση του Κρέατος, ελπίζουμε να αποτελέσουν την απαρχή ενός κόσμου, στον οποίο ο καθένας θα έχει στην καρδιά του την επιθυμία να αποφεύγει να προκαλεί δυστυχία στα υπόλοιπα πλάσματα.

Η Οργανωτική Επιτροπή των ΠΕΚΚ

1 σχόλιο: